ŠkratMobil odprl svoja vrata

Projekt ŠkratMobil, katerega izvajalec je KUD Anarhiv, je v sodelovanju s partnerji Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo, Izobraževalni center za zdravo življenje Educor, Javni zavod Kulturni center Semič, Knjižnica Črnomelj in Kulturno umetniško društvo Plac, 26.5. v Semiču na široko odprl svoja vrata. Pridite nas kaj pogledat v Belo krajino, prepričajte se na lastne oči, za kaj je bil ŠkratMobil s strani EGP finančnega mehanizma in Norveškega finančnega mehanizma med več kot 240 izbran v financiranje.

Sledite nam lahko na spletni strani tukaj, najdete pa nas tudi na Facebooku in Twitterju.

In še ena fotografija, posneta med pripravami na dogodke:

skratmobilpreddogodki

Mestna knjižnica Ljubljana vabi

v četrtek, 28. 5. 2015 na izobraževalni dogodek z naslovom

Razvoj zmožnosti, potrebnih za delo.

To je eden od 21 strokovnih dogodkov, ki jih v Tednu vseživljenjskega učenja 2015 različni izvajalci organiziramo v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) 2014–2015 v Sloveniji in je namenjen spodbujanju razvoja temeljnih zmožnosti za odrasle.

Dogodek bo potekal v dveh delih: (1) strokovni del z razpravo ter (2) praktični del z izobraževalnimi delavnicami za pridobitev zmožnosti potrebnih za delo. Več o programu si lahko preberete na naši spletni strani ali v priponki.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

ŠkratMobilov piknik: 15.5., 17.30

Klub Sot 24,5, Metelkova Mesto, 17.30, 15.5.2015

 Zvok troblje se približuje. Pomuzaš se in se vprašaš: »Nov ponudnik sladoleda?« Za trenutek se zazibaš v sanjarjenje …
Zdrzneš se, saj se je troblja umaknila glasnemu, a prijetnemu smehu. Ozreš se. Zagledaš lično vozilo – kombi. »Kaj pa je to«?

Draga prijateljica in dragi prijatelj. Pred tabo je ŠKRATMOBIL. 

Škratmobil  ni običajen kombi. Je mnogo, mnogo več. Je pravcati mali svet na kolesih, ki bo krožil po prelepi Beli krajini. V obliki delavnic, predavanj, svetovalnic, razstav in takšnih in drugačnih dogodkov bo obiskoval Semič, Črnomelj, Metliko, zapeljal pa se bo tudi v druge belokranjske kraje.

Kjerkoli bo Škratmobil postal, bo na široko odprl svoja vrata: otrokom, mladini, pa seveda vsem mladim po srcu. Vabil bo s sprehodi po novih svetovih ustvarjalnosti, znanja in umetnosti, ki se na prvi pogled morda zdijo daleč. A za Škratmobil in njegove obiskovalke ter obiskovalce ni nič predaleč. Škratmobil je motor dobre volje, ki se ne meni za tisočkilometrske razdalje. 

Bi rad pomagal(a), da bo motor dobre volje tekel še hitreje?

 Pridi na Škratmobilov piknik. Spoznaj Škratmobilove šoferke in šoferje ter mu z donacijami starega naolji motor dobre volje – da bo teklo še hitreje! 

Škratmobil se ti bo zahvalil z dobro družbo, glasbeno točko,  pa še kaj za pod zob ti bo pripravil. 

Škratmobil bi bil še posebno vesel tvojih starih kosov mobilnega kamping pohištva, ki sameva v tvoji kleti. Razveselili se bomo tudi tvojih igrač, ki jih ne potrebuješ več, nekomu pa bodo polepšale dan. V pomoč pri brskanju prilagamo seznam potrebščin, ki jih Škratmobil potrebuje:

 

2 zložljivi kamping mizi

5 zložljivih kamping stolov

5 družabnih iger

5 dek

2 senčnika

5 otroških slikanic

5 mladinskih romanov

otroške igrače: lego kocke, puzzle, žoga, GUMITVIST

plinski kamping gorilnik

plastelin

3 pobarvanke

5 sedalnih blazinic (zadostujejo tiste za kuhinjske stole)

Izvajalec Škratmobila je Kulturno umetniško društvo Anarhiv. Projekt je finančno podprl Norveški in EGP finančni mehanizem – mali projekti. Projekt se izvaja v sodelovanju s partnerji Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo, Izobraževalni center za zdravo življenje Educor, Javni zavod Kulturni center Semič, Knjižnica Črnomelj in Kulturno umetniško društvo Plac. Za donacijo prostora KLUB SOT 24, 5 se zahvaljujemo YHD – Društvu za teorijo in kulturo hendikepa!

vsiZaVabilo

»Podprto s sredstvi finančnega mehanizma EGP 2009-2014«.

6. Leposlovni feministični krožek

V juniju se bomo že šestič in zadnjič v sezoni srečali na Leposlovnem feminističnem krožku. Prebirali bomo avtobiografski roman Ljubimec francoske avtorice Marguerite Duras, obenem pa bomo spregovorili tudi o delih, ki smo jih brali tekom leta in se podružili.
Srečamo se v prostorih Škratove čitalnice 18. junija ob 19.00.
Krožek vodi Petra Meterc, nastaja pa v okviru programa “Škratova Čitalnica”, ki ga finančno podpira Mestna občina Ljubljana.