Zaključni večer cikla Od podobe do besede: 23.12.2016, Škratova čitalnica, 20.30

Vljudno vabljeni na zaključni večer cikla Od podobe do besede, ki se je letos odvijal med junijem in decembrom 2016.

Sklepno dejanje cikla bo v znamenju glasbenih točk ter razstave fotografij, ki so nastale na dogodkih cikla, ki smo ga organizirali v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in Društvom Škuc. Pomemben člen cikla je program “Žepnina za samozaposlene”, ki ga financira Ministrstvo za kulturo.

Začnemo ob 20.30.

letak20161223

Novost: Francoski bralni krožek 2017!

Med januarjem in majem 2017 bo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana (Enota Šiška) potekal francoski literarni krožek, kjer se bomo enkrat na mesec pogovarjali o enem izmed sodobnih romanov znanih francoskih pisateljic in pisateljev, ki ga bomo določili na predhodnem srečanju.

Brali bomo v izvirniku, prav tako bo tudi krožek praviloma potekal v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Prvo, informativno srečanje bo potekalo v četrtek, 22. 12., ob 18.00 v prostorih društva KUD Anarhiv na Kersnikovi 4, v 5. nadstropju.

Prijave zbiramo na: aicha.boughazi.92@gmail.com

kroz
Krožek se odvija v okviru programa Škratova čitalnica.

V kraljestvu dokumentarnega filma: 2. srečanje

V kraljestvu dokumentarnega filma

Filmski klub Škratove čitalnice in Knjižnice Šiške

19.12. 2016: Knjižnica Šiška, ob 18.00

V sezoni 2016/2017 bo Filmski klub, ki ga izvajamo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana – Enota Šiška, obravnaval dokumentarni film kot izjemno zanimivo filmsko področje. Ne le, da je dokumentarni film nadvse dovzeten za družbene, individualne, tehnološke in notranje filmske spremembe, raziskave ugotavljajo, da je dokumentarec tista filmska panoga, ki je v turbulentni zgodovini sedme umetnosti vselej predstavljala zanimivo torišče drznih idej, nastopala pa je tudi kot gibalo estetske inovativnosti.

Na tretjem srečanju si bomo na skrbno izbranih primerih ogledali ključna povojna zgodovinska gibanja. Tako bomo pregledali free-cinema, britansko dokumentarno gibanje, cinéma vérité oz. film resnice in direktni film, ob tem pa ponovili znanje, ki smo ga osvojili na prvem srečanju.

jean_rouch

Krožek se odvija v okviru Škratove čitalnice v sodelovanju z MKLJ – enota Šiška.

 

 

Škratove zvočne delavnice: veliko sobotno druženje v Klubu Sot 24.5

Škratove zvočne delavnice so zadnja leta prav gotovo ena od najbolj uspešnih programskih aktivnosti. Tedensko se srečujemo, muziciramo, se družimo.

V letošnjem letu smo v okviru produkcijskih delavnic izdali celo LP, ki jo bomo predstavili na sobotnem večeru, 10.12, ob 20.30, v Klubu Sot 24.5.

Predstavitev bo spremljala super bera hišnih didžejev, a tudi gostov.

Vabljen(a), da se nam pridružiš na druženju, svojo prisotnost zaradi omejenih kapacitet potrdiš do 9.12. na thrunabilax(at)gmail.com

unnamed-1

Zabavni večer je del Škratovih zvočnih delavnic, ki potekajo v okviru triletnega programa Škratova čitalnica. Sofinancira jih Mestna občina Ljubljana in YHD Društvo.