Shakespearsko avtorsko vprašanje, 2. srečanje: Alternativni kandidati, ponedeljek, 26.3. 2018, ob 17.30 v Knjižnici Šiška

Vljudno vabljeni na drugo srečanje cikla Shakespearsko avtorsko vprašanje , ki se bo odvilo v

ponedeljek, 26.3. 2018, ob 17.30 v Knjižnici Šiška

Če ne William iz Stratforda, kdo bi lahko bil avtor? Doslej je bilo predlaganih mnogo imen, med njimi tudi oče sodobne znanosti Francis Bacon in elizabetinski dramatik Christopher Marlowe ter različni plemiči, kot sta bila grof William Stanley ali pa grofica Mary Sidney. Kaj jim je kot kandidatom skupno in v čem se razlikujejo? Ali dejstvo, da jih je toliko, ne postavlja samega avtorskega vprašanja pod vprašaj?

Srečanja, ki jih soorganizirata Škratova čitalnica (KUD Anarhiv) in Knjižnica Šiška (MKL), se odvijajo enkrat mesečno, koncipiral jih je Tomaž Kovačič, ki srečanja tudi vodi. 

Shakespearsko avtorsko vprašanje finančno podpirata Knjižnica Šiška in Mestna občina Ljubljana.

Škratove zvočne delavnice v polnem teku

Škratove zvočne delavnice so zadnja leta izjemno dobro obiskane – poleg rednih zvočno-glasbenih seans, v okviru le-te organiziramo tudi različne poučne delavnice, na kateri udeleženke in udeleženci pod mentorstvom spoznavajo različne elemente glasbenega založništva. Ta konec tedna smo se tako dobili kar dvakrat, vam pa prilagamo nekaj fotk sobotnega srečanja, na katerem smo se pripravljali za festival TRESK, kjer se bom tudi predstavljali z našo hišno založbo ŠOP, ki se je tako rekoč povila iz Škratove čitalnice.