»Kjer se ena stvar konča in naslednja prične«: otvoritev razstave Alme Karlin Šivec v okviru Škratove galerije

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave del Alme Karlin Šivec z naslovom “Kjer se ena stvar konča in naslednja prične”:

26.12.2015, ob 19.00, v prostorih Škratove Čitalnice na Kersnikovi ulici 4.

»Kje se ena stvar konča in naslednja prične?« je vprašanje britanskega umetnika Iana Monroea, ki kot osnova služi delom razstave Alme Karlin Šivec. V seriji del avtorica namreč raziskuje različnost meja, robov, prehodov, ki so lahko tako odsekano ostri kot skoraj neopazni. Različni načini prehajanja so podani v seriji kolažev in grafik, katerim je puščena surovost umetniškega izraza, ki gleda izza robov namenoma strganega in zapacanega papirja. Kljub elementom navidezne grobosti pa je med deli stkana prefinjena rdeča nit, ki na vsebinski ravni posredno in neposredno povezuje umetnost in modo. Prikazuje, da vsak navdih, od vzorca do arhitekture, nakazuje na razvoj najučinkovitejšega okrasa človeškega telesa – oblačila.

Alma Karlin Šivec je dijakinja 4. letnika Gimnazije Bežigrad, ki goji neizmerno strast do umetnosti, še posebej pa do modnega oblikovanja. Tekom osnovnošolskega in srednješolskega izobraževanja se je udeleževala risarskih, slikarskih, šiviljskih tečajev, umetniških poletnih šol ter se udejstvovala na umetniških natečajih, svojo izobraževalno in poklicno pot želi nadaljevati s študijem modnega oblikovanja. Oblačila namreč dojema kot ultimativni izraz človekove osebnosti in hvalnico človeškemu telesu.

alma

Otvoritev razstave bodo pospremili artisti založbe ŠOP Records, ki bodo predstavili dela, ki so nastala v okviru Škratovih zvočnih delavnic.

Razstava Alme Karlin Šivec se odvija v okviru Škratove Galerije, projektne vsebine, ki mladim umetnicam in umetnikom skuša omogočiti, da predstavijo svoja dela širši javnosti. Škratova Galerija je del triletnega programa Škratova Čitalnica, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Razstava bo na ogled do julija 2016, potem se bo preselila na Škratov vrt, v Škratov bibliobus.