3. srečanje Afriškega literarnega krožka: Pivo v biljardnici

Na drugem srečanju Afriškega literarnega krožka smo se pogovarjali o romanu Mariamme Ba Dolgo, dolgo pismo. Govorili smo o kontekstu senegalske družbeno-politične situacije, o dihotomiji med tradicijo in modernostjo v luči Bajine feministične misli, pojmu Negritude, pomenu izobrazbe v romanu. Beseda je tekla tudi o tem, kako kot zahodni bralci lahko (če sploh) poskusimo odstopiti od zahodnega načina prebiranja in razumevanja romanov, ki se dotikajo različnih problematik določene afriške (v tem primeru senegalske) družbe.
Za naslednje branje smo si izbrali ravnokar izdan polbiografski roman Pivo v biljardnici egipčanskega avtorja Waguiha Ghalija, ki se ukvarja z obdobjem štiridesetih in petdesetih letih 20. stoletja v Egiptu in velja za eno najboljših knjig spisanih o tej državi. Roman je izdala Založba *cf, več o avtorju tukaj.
Srečali se bomo 16.3.2016, v prostorih Škratove čitalnice.
48366661.cms
Krožek se odvija v okviru triletnega programa Škratova Čitalnica, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Vsebine koordinirata in izvajata Petra Meterc in Anuša Pisanec.