Od podobe do besede: Kaj pa slovenski film in v njem vse Mojce?

Kaj pa slovenski film in v njem vse Mojce?

Trubarjeva hiša literature: 10.10.2016, ob 20.00

Na drugem srečanju cikla Od podobe do besede bomo v družbi Urše Menart, režiserke mlajše generacije, ki je za svoj celovečerni dokumentarni film Kaj pa Mojca? na 17. Festivalu slovenskega filma prejela nagrado Art kino mreže Slovenije, in Anje Banko, kritičarke mlajše generacije, ugotavljali, kako na slovenski film gleda generacija, ki je odraščala v devetdesetih letih, danes pa v filmu tudi profesionalne deluje. Poleg omenjenega premisleka bo pogovor prav posebno pozornost namenil tudi vlogi žensk v slovenskem filmu.
Pogovor bo moderirala Nina Cvar, filmska kritičarka in publicistka.

Urša Menart: Rojena leta 1985 v Ljubljani. V letu 2010 diplomirala iz filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Trenutno samozaposlena v kulturi kot režiserka in scenaristka. Zbrana filmografija:

Kaj pa Mojca? (What about Mojca?), celovečerni dokumentarni film, 2014
Nočno življenje (Nightlife), celovečerni igrani film, 2016 (pomočnica režije, sodelavka pri scenariju)
Nekoč je bila dežela pridnih (There Once Was a Land of Hardworking People), celovečerni dokumentarni film, 2012

Anja Banko: Rojena leta 1992 v Ljubljani. Filmska kritičarka, ki aktivno sodeluje z Radiem Študent. Piše za Kino!, Ekran, Kinotečnik. Sodeluje v filmskokritiških delavnicah Ostrenje pogleda revije Kino!.

vabilo_kaj_pa_vse_mojce-1

Cikel Od podobe do besede sofinancirajo Ministrstvo za kulturo (program Kulturne žepnine za samozaposlene), Trubarjeva hiša literature, Društvo Škuc in Kud Anarhiv (Škratova čitalnica).