Škratova Galerija: otvoritev 29.12.2014 prestavljena zaradi bolezni!

OTVORITEV GALERIJE ZARADI BOLEZNI PRESTAVLJENA! NOV TERMIN BOMO OBJAVILI TEKOM TEDNA!

V Škratovi galeriji bomo zbirali izlive ustvarjalnosti mladih, študentk in študentov, mladih po srcu, skratka tokove, vetrove in preboje, ki bruhajo zdaj tja, zdaj sem. Vratarjev, ki bi odločali, kaj je dobro in kaj slabo, nimamo, saj smo mnenja, da je okus le umetna konstrukcija. Še posebno pozdravljamo dela, ki kritično posredno oz. neposredno odgovarjajo na aktualno sedanjost, lahko tudi prek prečenja različnih nosilcev ustvarjanja. Večkrat letno bomo izmenjevali cikle predstavljenih avtoric in avtorjev. Svoja dela nam lahko pošiljate skozi vse leto na skratovacital@gmail.com.

Za začetek se nam bo predstavila neodvisna založba “ŠOP Records”, ki se je povila med pripeko trinajstega leta tretjega tisočletja. Stresanje podpodja bo založba tako nadaljevala z izbranimi avdiovizualnimi gradivi, ki so priložena k digitalnim in fizičnim izdajam založbe.

Otvoritev galerije bomo nadaljevali na zaključnem večeru, ki se bo ob 19.00 v Klubu Sot 24, 5 združil z zaključnim večerom projekta Meje mojega jezika so meje mojega sveta?. 

Škratovo galerijo finančno podpirajo Mestna občina Ljubljana in ŠOU. Infrastrukturno pa tudi KUD Mreža, Yhd – Društvo za teorijo in kulturo hendikepa.

Opozorilo: razstav žal zaenkrat ne zmoremo honorirati. Obljubljamo pa vam večno škratovsko slavo.