II. Pogovor “Mladi z mladimi”: Brina Ivanetič, Center in Galerija P74, 8.6., ob 18.00

V sodelovanju s Škratovo čitalnico – KUD Anarhiv bo v četrtek, 8. junija 2017 ob 18. uri v Centru in Galeriji P74 (Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana), potekal pogovor s kiparko Brino Ivanetič, ki ga bo vodila Katarina Stopar.

Zaradi razstave Vdih/Izdih v Galeriji Alkatraz med 7. in 30 junijem 2017 smo umetnico Brino Ivanetič kot mlado obetavno umetnico povabili na pogovor v Galerijo P74, kjer letos izvajamo pogovore v okviru projekta »Mladi z mladimi«. S projektom želimo povečati prepoznavnost mladih umetnikov in predavateljev, ki se ukvarjajo s teorijo umetnosti. Cilj je obogatiti njihovo socialno mrežo in preplesti področja umetnosti in teorije.

Slika 2

Brina Ivanetič je pod mentorstvom Sergeja Kapusa in somentorstvom Jožeta Baršija zaključila štiriletni študij kiparstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Za svoje diplomsko delo je prejela Prešernovo nagrado ALUO. Sodelovala je na več skupinskih razstavah doma in v tujini, leta 2016 pa je pripravila svojo prvo samostojno razstavo v ljubljanski Mestni hiši (Galerija Kresija).

Slika 1

V pogovoru se bomo pogovarjali o umetniškemu delu in kakšen je njen proces dela. Odsotnost forme jo je začela zanimati že v tretjem letniku, ko jo je bolj pritegnil odtis, ki ostane za polno formo, ne pa forma sama. Začela se je posvečati vprašanjem odsotnosti in kaj le-to nadomešča.

vabilo