Francoski literarni krožek se vrača: Knjižnica Šiška, v četrtek, 22. 11. 2018 ob18. uri

Z velikim veseljem vas obveščamo, da se Francoski literarni krožek vrača:

Po poteh francoske sodobne književnosti

Francoski literarni krožek

Knjižnica Šiška, v četrtek, 22.. 11. 2018 ob18. uri

Med novembrom 2018 in majem 2019 bo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana (Enota Šiška) potekal francoski literarni krožek, kjer se bomo enkrat na dva meseca pogovarjali o enem izmed sodobnih romanov znanih francoskih pisateljic in pisateljev.

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Na prvem srečanju se bomo pogovarjali o devetem romanu znane belgijske pisateljice, Amélie Nothomb, ki nosi naslov Métaphysique des tubes (Metafizika cevi). Amélie v avtobiografskem romanu prefinjeno in ironično opisuje prva tri leta svojega življenja, ki jih je preživela na Japonskem.  

V Mestni knjižnici Ljubljana je dostopen tudi slovenski prevod romana.

.

Zaželene so predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92(na)gmail.com

Francoski literarni krožek vodi študentka angleščine in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirajo KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica), Mestna knjižnica Ljubljana in Francoski inštitut v Sloveniji.