POLIGONIJA: Sci-Fi in konec prihodnosti; THL, 29.3.2019, ob 20.00

Vabljeni na prvi literarni večer projekta Poligonija.

Ko slišimo besedo Sci-Fi, pomislimo na Julesa Verna in H. G. Wellsa. Kdaj se znanstvena fantastika dejansko rodi in kakšna je njena vloga? Branje odlomkov del, ki so snovala pogled na prihodnost in tehnologijo s komentarji.

Poligonija je interdisciplinaren projekt, ustanovljen pod okriljem društva KUD Anarhiv. Temelji na humanističnem preučevanju različnih družbenih problematik. Zasnovan je bil z željo ustvarjanja platforme za neinstitucionalen, interaktiven diskurz o različnih fenomenih, ki zaznamujejo našo družbo.

Projekt združuje študente različnih smeri, ki želijo misliti in razpravljati o sodobnem svetu in njegovih problematikah. Izvajamo predavanja, branja in pogovore, katerim z željo po odpiranju diskurza sledi diskusija s publiko. Izraz poligon, ki nudi osnovo za imenovanje skupine, etimološko konstruirata termina polles in gones, ki v klasični grščini pomenita več kotov, v sodobni grščini pa odražata naravo projekta: več pogledov.

Dogodek je sofinanciran s strani Fakultete za medije, Škratove Čitalnice Kulturnega umetniškega društva Anarhiv, Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada EU.