Velika mala šola cirkuških spretnosti

V petek pa čas za Malo šolo cirkusa. Zum, zum, učimo se žongliranja. Ali znaš žonglirati z dvema žogicama, s tremi, štirimi, petimi? Ali znaš žonglirati s krožniki, pa ne s plastičnimi?

Škratje po delavnici Male šole cirkusa pod taktirko Zavoda Bufeto vsekakor vedo, kako težko je prisluhniti svojemu telesu, da zna ujeti krožnik na vrteči se palici ali pa da zna vihteti obroče.

Naša mentorja, Ravil in Natalija, sta tako otrokom predstavila osnove žonglerskih spretnosti, prav tako pa jim dala obilo napotkov za domačo nalogo. No, le prijazno sta opozorila, da je za začetek bolje uporabljati plastične krožnike kot pa tiste porcelanaste, ki jih mama hrani za posebne priložnosti. Njuni opazki je sledil glasen smeh.

DSC_0055

DSC_0037

DSC_0053

DSC_0036

Otroci so bili nad delavnico navdušeni. Seveda pa naš obisk v Semiču ni minil brez stalnega programa. Stalni program je obiskalo sedem otrok. V okviru stalnega programa smo iz plastelina izdelovali figurice, ki smo jih potem poslikali, saj jih bomo povezali v kratek animirani film v okviru prostovoljne spletne delavnice (prvi del smo izvedli že v Črnomlju), s čimer bomo sledili dinamičnosti naročene delavnice. Prav tako smo v okviru stalnega programa igrali na kitaro, se učili angleških besed ter se nasploh imeli lepo. Za pokušino za vas objavljamo nekaj figuric, ki so jih izdelali otroci na stalnem programu:

20150821_114921

20150821_111845

20150821_111743

20150821_112015

Toda kmalu je zazvonil zvonec in čas je bil za zadnjo figuro in za zadnjega papagaja, ki ga je izdelala Tina, še prej pa Ana in Neža ob pomoči Nine in Roka Kranjca.

Čas je bil za odhod domov, a nič ne de. Škratmobilci se kmalu vračamo. Že 27. 8. se spet ustavimo v Črnomlju, kjer se bomo predstavili s kar tremi aktivnostmi, s fotografsko razstavo, filmom in stalnim programom, ki se bo zaradi večernih dogodkov sicer končal nekoliko prej.

Vabljeni :)!