Reportaža sklepnega ŠkratMobilovega dejanja: okrogla miza v KC Semič

Projekt Škratmobil – mobilna socialno-kulturna platforma za otroke in mladostnike se je 19.10.2015 sklenil z okroglo mizo»Tudi Bela krajina obstaja – problemi regije in smernice za njen razvoj« v KC Semič. Na okrogli mizi smo z gosti spregovorili o nekaterih najbolj perečih problemih regije, prav tako smo podelili nagrado zmagovalnemu razmisleku v okviru velikega Škratmobilovega natečaja. Nagrado za zmagovalni esej je prejela Maja Pucelj.

Okrogla miza, na kateri so bili osrednji govorci, Dr. Milko Poštrak, Fakulteta za socialno delo,  Zorko Škvor, podsekretar na Uradu RS za mladino,  Klemen Vitkovič, predsednik Mladinskega centra BIT in Darko Kočevar, vodja projektov KUD Zlata Skledica, nekdanji dolgoletni ravnatelj na podružnični šoli v Gribljah, smo ob moderiranju Alenke Tomašič skušali mapirati stanje mladine v regiji. Na okrogli mizi so se dotaknili vloge socialnih služb, pa izobraževalnih institucij, dolžni  niso ostali niti kritičnemu premisleku širšega ekonomskega stanja v regiji.

20151019_182342 (1)

20151019_182350 (1)

Okrogla miza je v skladu s ŠkratMobilovo idejno naravnanostjo skušala vključiti glasove udeleženk in udeležencev, ki so tako skupaj z gosti premišljevali o nekaterih najbolj perečih problemih Bele krajine.

20151019_181658

Okroglo mizo smo sklenili z orisom ustreznih mehanizmov, ki bi znali prepoznavati specifike mladih v regiji.