Namen projekta

Primarno vsebinsko področje projekta Škratmobil – mobilna socialno-kulturna platforma za otroke in mladino so otroci in mladi. Pričujoči ciljni skupini Škratmobil prinaša pisano paleto aktivnosti, ki smo jih vsebinsko zastavili glede na specifične potrebe lokalnih skupnosti v Beli krajini, kjer se bo projekt odvijal. Škratmobil sestavljata dva sklopa: en je ti. naročeni vsebinski sklop, ki smo ga formirali glede na izražene potrebe naših dragih partnerjev v Beli krajini. Drug sklop pa so ti. stalne vsebine, ki zaokrožajo koncept Škratmobila.

Glede na to, da sta ključna problema regije visoka brezposlenost med mladimi in njihovo zapuščanje Bele krajine, ki posledično vplivata na vse starostne skupine populacije (predvsem na odraščajoče otroke), je projektna ideja Škratmobil – mobilna socialno-kulturna platforma za otroke in mladostnike zasnovana tako, da se osredotoča na socio-kulturni razvoj otrok in mladih.

Vsebinska raven projektne ideje se manifestira v zasnovi številnih, premišljeno strukturiranih vzgojno-izobraževalnih vsebinah za otroke in mladostnike, pri čemer bo njihova ponudba prilagojena glede na potrebe posameznega lokalnega okolja.

Nenehna modifikcija ponudbe, ki jo bodo glede na ponujeno široko paleto raznovrstnih vsebin v vsakem okolju izbirali glede na lastna zanimanja, predvsem pa glede na problematiko okolja, ustreza infrastrukturni mobilnosti Škratmobila, predelanega starega kombija, ki bo skupaj z izvajalci naročenih brezplačnih aktivnosti potoval po regiji. Projekt, poleg premišljeno zastavljenih vsebin, odlikuje edinstvena infrastrukturna zasnova mobilnosti in usmerjenosti v trajnostni razvoj – električna energija Škratmobila se bo namreč proizvajala prek okolju prijaznih pristopov (sončne celice).