Semiško počitniško rajanje s ŠkratMobilom

Že prav kmalu se bomo s ŠkratMobilom vnovič zapeljali v Semič, kjer nas že čakajo prijazni ljudje, zvedavi otroci in radovedna mladina. Prvi avgustovski postanek, dvajsetega in enaindvajsetega avgusta, nas boste našli na znani lokaciji, pred Kulturnim centom Semič našega semiškega lokalnega partnerja.

V Semiču se bomo predstavili z dvema naročenima delavnicama, z Delavnico novinarstva pod mentorstvom Pie Nikolič, in sicer v četrtek ob 11.30, ter z Delavnico Mala šola cirkusa pod taktirko Zavoda Bufeto (Ravil in Nataša Sultanova), ki se bo zgodila v petek ob 9.00.

Delavnicama se bo pridružil še stalni, Kombi program, ki bo tematsko povezan z omenjenima delavnicama, hkrati pa bo nudil tudi “tradicionalne” vsebine Kombi programa.

Prvi semiški avgustovski postanek (drugi se bo zgodil 28.8.) se v Kulturnem centru odvija znotraj Počitniških dogodivščin, ki jih organizira naš lokalni partner.

Kaj vse bomo počeli na delavnicah?

Delavnica novinarstva pod taktirko Pie Nikolič in Roka Kušlana, 20.8.2015, ob 11.30, pred Kulturnim centrom

Udeleženci bodo spoznali različne oblike novinarskega dela, predvsem pa se bodo posvetili novinarskemu delu na televiziji. Ta zahteva posebno držo in nastop pred televizijsko kamero. Skozi pripravo kratke televizijske oddaje bomo na licu mesta s pomočjo ročno izdelanih kartonastih TV zaslonov, priprave novinarskih prispevkov in vaj za nastopanje pred kamero odkrivali kaj več, kot le pojavljanje pred kamero, ki ga tovrstno delo zahteva. Priprava informativne oddaje bo zahtevala tudi organizacijo in delitev dela, ki bo rezultirala kot skupinski umetniško-tehnični izdelek. Vir novinarskih informacij bo prav Semič, saj bomo tu iskali zanimive novinarske zgodbe. Delavnica se bo med drugim poslužila tudi zanimive igre vlog.

Več o Pii Nikolič tukaj. Ob tem izpostavljamo tudi Roka Kušlana, ki je s Pio tudi konceptualiziral pričujočo delavnico, seveda v sodelovanju z nami. Več o Roku Kušlanu najdete tukaj.

Delavnica Mala šola cirkusa pod mentorstvom Zavoda Bufeto (Ravil in Nataša Sultanova), 9.00, pred Kulturnim centrom

Zavod Bufeto bo v Semič pripeljal prave cirkuške vragolije. Otroci bodo lahko izdelovali cirkuške pripomočke in se preizkusili v cirkuških vragolijah. Pri tem pa ne bomo pozabili tudi na klovne … Pridite in preživite z nami prijetne ter zabavne cirkuške urice! Želimo si, da bi bili srečni in nasmejani! In vaši starši tudi! Ja! … Ker je nebo modro, paradižnik rdeč in klovn smešen butelj!

Več o Ravilu in Nataši Sultanovi tukaj.

Stalni, Kombi program se tako v četrtek kot petek prične že ob deveti uri zjutraj, z vami pa bo vse do 13.00. 

Delavnice niso del organiziranega varstva. Udeležba je na lastno odgovornost oz. na odgovornost staršev oz. skrbnikov.