Zadnji avgustovski teden pripada ŠkratMobilu

ŠkratMobilci bomo zadnji avgustovski teden, ki bo po naših zaupnih informacijah sončen, vnovič obiskali Belo krajino. Najprej se bomo predstavili s fotografsko razstavo, brezplačno filmsko projekcijo Citizenfour in stalnim programom v Črnomlju, in sicer v okviru sodelovanja s festivalom Črnfest. Naslednji dan, tj. 28.8., jo mahnemo v Semič, kjer bomo na voljo s stalnim programom, ob osmi uri zvečer pa vas že pričakujemo z brezplačno filmsko projekcijo z naslovom Zgodbe o konjih in ljudeh. Naše avgustovsko gostovanje bo zares intenzivno, saj že naslednji dan, v soboto, hitimo v Metliko. V Metliki, natančneje na metliškem kopališču, pa bomo ostali kar dva dni, ki bosta minila v znamenju naročenih delavnic, brezplačne filmske projekcije Dva dneva, ena noč ter seveda stalnega, Kombi programa.

V soboto 29.8.2015, ob 16.00, se vam bo na metliškem kopališču predstavil Andrej Štular iz Stripburgerja. Za vas bo vodil stripovsko delavnico, na kateri se bodo udeleženci spoznali z osnovami stripovskega jezika. Oblikovali boste zgodbo-scenarij in iz nje/njega ustvarili dialoge. Pri tem boste oblikovali tudi like, s čimer boste razvijali likovne zmožnosti. Pripravili boste tudi kadriranje strani ter besedila. Rezultat bo izdelan krajši strip in priprava male knjižice udeležencev delavnic. Namen delavnice je širjenje bralne in ustvarjalne dejavnosti stripovskega medija.

Več o Andreju Štularju tukaj.

razstava_002

Zvečer, ob 21.00, pa kot rečeno, vljudno vabljeni na brezplačno filmsko projekcijo. Seveda dragi obiskovalci ne pozabite na naš stalni program, znotraj katerega vam ponujamo pisane vsebine.

Naslednji dan, v nedeljo, ki naj bi bila prav tako poletno sončna in topla, nadaljujemo s programom Škratmobila. Ob 16.00 bomo organizirali delavnico Družba okoli mene, ki jo bo vodila Tjaša Pureber. Delavnica bo razvijala kritično mišljenje – prek predstavitve osnov kritične analize družbene realnosti bo udeležence opremila z orodji za avtonomno mišljenje. Študijski primer bo priznani festival Teden kulture na placu našega metliškega lokalnega partnerja KUD Plac, za katerega naš partner dobiva pohvale z vseh koncev, a se vseeno sooča z določenimi težavami. Prek kritične analize teh težav bo delavnica skušala kontekstualizirati pričujoči primer, s čimer bo skušala doprinesti svoj kamenček k podpori organizatorjem. Festival sicer lahko podprete tudi s peticijo.

Več o Tjaši Pureber tukaj.

tjasa

Po delavnici “Družba okoli mene”  pa se nam bo pridružila stara znanka, Zuzanna Kraskova, mag.psih.soc. pom. Kraskova, tudi naša svetovalka prek spleta v okviru “Psihološkega kotička”, bo ob 18.00 pričela z diskusijo KAR ME MORI JE.

Več o Kraskovi in Psihološkem kotičku pa tukaj.

zuzanna_kraskova-1024x682

Dragi škratje seveda ne pozabite tudi na naš super stalni program.

Se vidimo!

Delavnice niso del organiziranega varstva. Udeležba je na lastno odgovornost oz. na odgovornost staršev oz. skrbnikov.