4. srečanje TV-filmskega kluba: Serialnost serialnosti

Televizijsko-filmski klub Škratove Čitalnice in Knjižnice Šiška je zasnovan kot interaktivni serial, na katerem bomo spoznavali temeljne sklope televizijskih študij. Gre za disciplino, ki se je z vzponom t.i. kakovostne televizije v zadnjih letih izjemno razmahnila, zahteva pa znanja različnih področij – od filma, sociologije, kulturnih študij, do filozofije. Vsak posamezni sklop bo pospremljen z ogledom konkretnih primerov, podana bo osnovna razlaga, ki bo oplemenitena s pregledi aktualnih, a tudi zgodovinsko pomembnih primerov.

Na četrtem srečanju bomo govorili o serialnosti v televizijskem mediju. Uvodoma bomo predstavili serial (nadaljevanka) in serijo (nanizanka), v nadaljevanju pa bo sledil tako zgodovinski kot tudi širši kulturološki pregled serialnosti kot forme, ki ni izključno vezana na televizijski medij. Med drugim bo Benjamin, naš redni obiskovalec,  spregovoril o izjemno priljubljenih radijskih serialih.

fotkajacksije

Televizijsko-filmski klub, ki ga soorganizirata Škratova Čitalnica (KUD Anarhiv) in Knjižnica Šiška (MKLJ), se odvija enkrat mesečno.

Klub moderira Nina Cvar, filmska kritičarka in publicistka.

Televizijsko-filmski klub finančno podpirajo Knjižnica Šiška in Mestna občina Ljubljana.