8. srečanje: Ena ali več prihodnosti televizije v 21. stoletju

25.4. 2016: Knjižnica Šiška, ob 18.00

Televizijsko-filmski klub Škratove Čitalnice in Knjižnice Šiška je zasnovan kot interaktivni serial, na katerem bomo spoznavali temeljne sklope televizijskih študij. Gre za disciplino, ki se je z vzponom t.i. kakovostne televizije v zadnjih letih izjemno razmahnila, zahteva pa znanja različnih področij – od filma, sociologije, kulturnih študij, do filozofije. Vsak posamezni sklop bo pospremljen z ogledom konkretnih primerov, podana bo osnovna razlaga, ki bo oplemenitena s pregledi aktualnih, a tudi zgodovinsko pomembnih primerov.

Sklepno srečanje bomo zaključili s premislekom o vlogi televizije v 21. stoletju; kakšno je njena vloga v sodobni konstrukciji družbene realnosti; kaj o prihodnosti medija, za katerega je moč reči, da je vsekakor eden najpomembnejših medijev našega časa, pravijo raziskovalke in raziskovalci in ali morda ne bi bilo bolj smiselno govoriti o več in ne o eni sami prihodnosti medija?

8sl

Televizijsko-filmski klub, ki ga soorganizirata Škratova Čitalnica (KUD Anarhiv) in Knjižnica Šiška (MKLJ), se odvija enkrat mesečno.

Klub moderira Nina Cvar, filmska kritičarka in publicistka.

Televizijsko-filmski klub finančno podpirajo Knjižnica Šiška in Mestna občina Ljubljana.