Zaključek TV-filmskega kluba: sezona 2015/2016

25.4.2016 smo v Knjižnici Šiška sklenili letošnjo sezono TV-filmskega kluba, ki se je posvečal študijam televizije.

20160425_180821

Serial je zasnovala Nina Cvar, ki je predavanja tudi pripravljala in izvajala. Tudi v sezoni 2015/2016 ni šlo brez uglednih gostov. Februarsko predavanje je tako režiral dr. Matic Majcen, ki je v ospredje postavil kultno serijo Twin Peaks.

TV-filmski klub je sistematično osvetljeval izjemno zanimiv fenomen televizije oz. televizijskih študij, v današnjem času sicer izjemno priljubljenega raziskovalnega področja. Srečanja so minevala v znamenju kritičnih analiz televizije kot kulturnega oz. širšega družbeno-političnega fenomena, veliko pozornosti pa se je namenilo tudi t.i. kakovostni oz. kvalitetni televiziji, premisleku o konceptu avtorja v okviru t.i. televizijskega reprezentativnega režima, tehnologiji, ostali pa nismo dolžni niti osvetlitvi vloge t.i. pravnih okvirov, ki so izjemno pomembni za prihodnost javne televizije, ne nazadnje pa tudi za t.i. novo zlato dobo televizije, ki se povezuje z razvojem interneta.

Četudi se je serial z aprilom zaključil, bomo kmalu objavili delovno gradivo, ki bo povzelo vseh osem srečanj.

Kaj pa plani za prihodnost? V sezoni 2016/2017 se ponovno vračamo na “kraj filma”, natančneje k filmskim študijam. Natančen program za novo sezono bomo objavili kmalu.

TV-filmski klub sta sofinancirala Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana (enota Šiška), odvijal pa se je v okviru triletnega programa Škratova čitalnica.