Po poteh francoske literarne književnosti: francoski literarni krožek: Edouard Louis: En finir avec Eddy Belleguele, Knjižnica Šiška, ponedeljek, 30. marec 2020 ob 17.30h

Edouard Louis se je kot Eddy Bellegueule rodil leta 1992 v Pikardiji na severu Francije, v ruralnem okolju, kjer družine živijo pod pragom revščine, glavni prihodek gospodinjstev pa je za številne livarna, v kateri delajo predvsem moški. Za ženske je zaželeno, da so doma in skrbijo za otroke in hišo. V tem peklenskem okolju, kjer so prekomerno pitje, mačizem in pretepanje žensk del vsakdana, odrašča tudi Eddy – nežen fant, ki so mu všeč fantje. 

Med oktobrom 2019 in junijem 2020 v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana (Enota Šiška) poteka francoski literarni krožek, kjer se enkrat na mesec pogovarjamo o enem izmed romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev.

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete leposlovje.

Zaželene so predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com

Prihajajoča srečanja:

  • Ponedeljek, 20. 4. 2019 Frère d’âme (David Diop)
  • Ponedeljek, 25. 5. 2019 Les désorientés (Amin Maalouf)
  • Ponedeljek, 29. 6. 2019 Ce que le jour doit à la nuit (Yasmina Khadra)

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirajo KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) Mestna knjižnica Ljubljana in MOL.

http://kudanarhiv.org/wp-content/uploads/2015/05/citLogo.png
http://ejkartica.si/uploads/mklj_logo.jpg