PO POTEH FRANCOSKE LITERARNE KNJIŽEVNOSTI: FRANCOSKI LITERARNI KROŽEK: EDOUARD LOUIS: EN FINIR AVEC EDDY BELLEGUELE, preko spleta, PONEDELJEK, 20. april 2020 OB 17.30H

Ker moramo ostati doma, se naš Francoski literarni krožek iz Knjižnice Šiška seli na splet in preko spleta v vaše domove!

Na prvem spletnem srečanju bomo nadomestili izpadli februarski termin in se pogovarjali o avtobiografskem prvencu En finir avec Eddy Bellegueule mladega francoskega pisatelja Edouarda Louisa, ki je izšel leta 2014 in je takoj postal uspešnica.

Edouard Louis se je kot Eddy Bellegueule rodil leta 1992 v Pikardiji na severu Francije, v ruralnem okolju, kjer družine živijo pod pragom revščine, glavni prihodek gospodinjstev pa je za številne livarna, v kateri delajo predvsem moški. Za ženske je zaželeno, da so doma in skrbijo za otroke in hišo. V tem peklenskem okolju, kjer so prekomerno pitje, mačizem in pretepanje žensk del vsakdana, odrašča tudi Eddy – nežen fant, ki so mu všeč fantje.

Roman je preveden v slovenščino pod naslovom Opraviti z Eddyjem.

Povezava do dogodka:
https://us04web.zoom.us/j/916989647…
Uporabniško ime: 916 989 647
Geslo: 175422

Lepo vabljeni na splet v francoski literarni krožek.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirajo KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) Mestna knjižnica Ljubljana in MOL.