POROČILO S tretjega SREČANJA 6. EDICIJE FRANCOSKEGA LITERARNEGA KROŽKA

Na decembrskem srečanju smo se pogovarjale o avtobiografksem delu Vanesse Springora – Le consentement, v katerem avtorica zelo pristno in neobsojajočepripoveduje zgodbo o lastnem razmerju s priznanim mnogo starejšim francoskim romanopiscem v času, ko je bila še mlada najstnica. Ob tem se odpira vprašanje o tem, kako definirati privolitev, kdo nosi odgovornost in kako na dojemanje omenjenega vplivadružbeni kontekst.

Prihodnjič se vidimo v ponedeljek, 16. januarja, ob 17:30 v Knjižnici Šiška, ko se bomo pogovarjali o romanu Leurs enfants après eux (Nicolas Mathieux).

______

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.


Obvezne predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com


Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirajo KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica), Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana.