Po poteh francoske literarne književnosti: francoski literarni krožek: David Diop: Frère d’âme, preko spleta, ponedeljek 25. maj 2020 ob 17.30h

Ker moramo ostati doma, se naš Francoski literarni krožek prav tako seli preko spleta v vaše domove! Pogovarjali se bomo o romanu Frère d’âme pisatelja Davida Diopa, ki je izšel leta 2018 in istega leta zanj dobil Goncourtovo nagrado.

V času prve svetovne vojne se proti nemcem na francoski strani borita prijatelja iz otroštva Alfa Ndiaye in Mademba Diop. Slednji nekega jutra podleže tirom, Alfa pa se znajde sam sredi grozovitega pokola, v katerem se izgubi v norosti vojne in začne tudi sam pobijati nasprotnike in sejati strah.

Frère d’âme je pretresljiva prvoosebna pripoved mladega senegalskega vojaka, ki ga je v času velike vojne, kot mnoge druge, Evropa izkoristila za svoje politične cilje.

Povezava do dogodka:
https://us04web.zoom.us/j/79899554076?pwd=UTloMnRGaEQxczBoT25CbzJFZWxpZz09

Vpisna številka:
798 9955 4076

Geslo:
6fuGNN

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, sofinancirata pa ga KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Zaželene so predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com

Prihajajoča srečanja:
– Ponedeljek, 1. 6. 2020 Les désorientés (Amin Maalouf)
– Ponedeljek, 29. 6. 2020 Ce que le jour doit à la nuit (Yasmina Khadra)