Po poteh francoske literarne književnosti: Francoski literarni krožek: Amin Maalouf: Les désorientés, Knjižnica Šiška, ponedeljek, 8. junij 2020 ob 17.30h

Adam je Libanon, svoj rodni kraj, zapustil ob izbruhu državljanske vojne in dolgo je bilo videti, da se vanjo ne bo več vrnil. Dokler ga ni neke noči poklical umirajoči prijatelj iz mladosti, s katerim je zaradi razlik v odnosu do vojnega dogajanja prekinil stike. A ta klic ga popelje nazaj na vzhod in mu omogoči, da se s pomočjo prijateljev sooči s svojo preteklostjo. 

Med oktobrom 2019 in junijem 2020 v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana (Enota Šiška) poteka francoski literarni krožek, kjer se enkrat na mesec pogovarjamo o enem izmed romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev.

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete leposlovje.

Zaželene so predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com

Prihajajoče srečanje: Ponedeljek, 22. 6. 2020: Ce que le jour doit à la nuit (Yasmina Khadra)

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirata KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.