poročilo s prvega srečanja 5. edicije francoskega literarnega krožka

Prvo srečanje pete edicije francoskega literarnega krožka je bilo izjemno plodovito in prijetno. Čeprav smo se povečini strinjale, da je težko in najbrž tudi nesmiselno razmišljati o tem, kaj je Louise pripeljalo do grozovitega dejanja uboja dveh otrok, smo se strinjale, da sam roman odpira mnoga vprašanja o položaju žensk, ki opravljajo skrbstvena dela za druge ženske, ambivalentnega odnosa med materami in njihovimi varuškami ter nenazadnje tudi časa, v katerem starši preprosto ne utegnejo biti starši. 

Do prihodnjega srečanja, ponedeljka, 18. oktobra 2021, prebiramo roman La modification iz leta 1957, avtorja iz obdobja Novega romana, Michela Butorja.

Prav lepo vabljeni! 🙂


Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirajo KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica), Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana.