POROČILO Z DRUGEGA SREČANJA 5. EDICIJE FRANCOSKEGA LITERARNEGA KROŽKA

Po skoraj polurni bitki z enim od mogočnih programov, ki omogočajo dogodke na daljavo, smo se le uspele najti na enem izmed njih. In pričele z debato. Premlevale smo o krutosti in moralnosti dvojčkov, o njunem prav posebnem načinu spopadanja z izrednimi okoliščinami vojnega stanja ter izpostavili nekaj delov zgodbe, ki več kot očitno nakazujejo, da roman ne želi zgolj posnemati krute realnosti, ampak jo poskuša prikazati na drugačen, izvirnejši način.

Do prihodnjič, 20. 12. 2021, si bomo ogledali film Samba, v januarju pa naš čaka roman Les faux monnayeurs, za katerega vam priporočamo, da si ga že kar izposodite! 🙂

Nasvidenje kmalu!

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirajo KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica), Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana.