Kako smo se imeli na drugi in tretji uri Francoskega krožka? Super, kakopak!

Aicha Boughazi, naša super mentorica brezplačnega Francoskega krožka, ki ga organiziramo v okviru triletnega programa Škratova Čitalnica (sofinanciranega s strani MOL), je za vas pripravila kratki poročili z drugega in tretjega srečanja:
Comment s’appelle ta mère, ton père, ta soeur ou ton frère? 
Na drugi uri našega tečaja francoščine smo spoznavali svojilne zaimke (mon,ton,son/ma, ta, sa) in z njimi v dialogih tvorili stavke, katerih smo že vešči (C’est ton avocat? Non, ce n’est pas mon avocat ALI C’est ta télévision? Oui, c’est ma télévision).
Nato smo preko vaje “La famille Dupet” spoznavali francoske besede, s katerimi poimenujemo družinske člane kot so la mère, le père, le frère, la soeur, la femme, le mari, le fils, la fille.
C’est très important pour moi? Mais pourquoi?
Na tretji uri francoščine smo ponavljali imena (Je m”appelle, tu t’appelles, il/elle s’appelle) in se spraševali, kaj  sprejemljivo, udobno, kaj mogoče (Ce n’est pas acceptable pour moi! C’est possible pour toi? C’est très confortable!).
Spoznali smo pridevnike, ki se končujejo na -ant in –ent (important, différent) in se spraševali, zakaj so stvari pomembne (Pourquoi c’est important pour toi?).
S skupnimi močmi smo šteli od 0 do 10 in nazaj. Na koncu smo tudi sestavili kratke dialoge v francoščini in jih drug drugemu odigrali.
C’était amusant 🙂
Vaša učiteljica Aicha

 

WP_20151117_20_09_46_Pro

 

WP_20151117_20_10_27_Pro