Plečnikov Spomenik padlim domačinom v Veliki Bučni vasi: 29. 9., ob 18h v Klubu SOT 25,4 na Metelkovi

V okviru mednarodnega projekta Neprimerni spomeniki vas KUD Anarhiv lepo vabi na drugo v seriji predavanj, ki ga bo izvedel Kristjan Sedej, in nosi naslov:

Plečnikov Spomenik padlim domačinom v Veliki Bučni vasi

Predstavljen bo Plečnikov Spomenik padlim domačinom v Veliki Bučni vasi, eden redkih spomenikov Jožeta Plečnika na področju Dolenjske. Spomenik bo predstavljen preko oblikovne in vsebinske razčlembe ter preko konteksta v Plečnikovem opusu. Problematizirana pa bo tudikonzervacija spomenika in aktualni odnos do Plečnikovih spomenikov NOB.

Kristjan Sedej (1998, Ljubljana) je bodoči študent umetnostne zgodovine in japonologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Zanima ga moderna in sodobna umetnost ter vpliv socio-politčnih faktorjev na umetniško ustvarjanje in izoblikovanje kolektivnih in individualnih percepcij umetnosti. Do sedaj se je ukvarjal predvsem z analizo arhitekturnih del in arhitekturne teorije 20. in 21. stoletja.

Predavanje bo potekalo v petek, 29. 9., ob 18h v Klubu SOT 25,4 na Metelkovi.

Več o mednarodni platformi Neprimerni spomeniki/Inappropriate Monuments na:
http://inappropriatemonuments.org/en/
https://www.facebook.com/Neprimjerenispomenici/?ref=br_rs

In še FB dogodek tukaj.

Toplo vabljeni!

Serijo predavanj/delavnic KUD Anarhiv v okviru projekta Neprimerni spomeniki/Inappropraite Monuments sta finančno podprli Mestna občina Ljubljana in fundacija Kultura Nova (Hrvaška).