2. Festival slabega filma

20. in 21. septembra 2019 smo svečano otvorili novo sezono ciklov slabih filmov s 2. Festivalom slabega filma.

Petkovski spored nam je postregel s tujo selekcijo slabih filmov. Prva projekcija Two best Friends (2018) v glavni vlogi Tommy Wiseau, ki je tudi znan kot režiser najslabših filmov v zgodovini filmske režije. Sledila je projekcija Night Of The Lepus (1972) režiserja William F. Claxton. Večletni režiser ameriških westernov, ki je svoje interese usmeril v žarn grozljivk s skrajno zvestobo westernski tehniki naracije. Zvesti navdušenci Hitchcockovega Psycho so morebiti v glavni vlogi prepoznali Janet Leigh.

Sobotni večer so nadaljevali s projekcijo Plan 9 from outher space (1959) naslednjega kultnega režiserja Ed Wooda, ki so ga leta 1980 ovekovečili za najslabšega filmskega režiserja vseh časov. V devedesetih letih je Wood dosegel kultne razsežnosti v sodobni pop kulturi, ko je leta 1994 Tim Burton v sodelovanju z Johnny Deppom posnel delno biografsko delo The Life and Art of Edward D. Wood Jr, ki je Wooda lansirala med najslabše režiserje.

Drugi film večera  House of the Dead (2003) adaptacije arkadske igre istega naziva, ni požel ovacije kot arkadska igre na začetku osemdesetih. Kritiki so ocenili delo režiserja Uwe Bolla za filmski fiasko, Boll je samo dve leti pozneje posnel Alone in the Dark, ki ga smatrajo za najslabši film vseh časov.

Po zaključku festivala je potekalo glasovanje za najboljši in najslabši film. V dveh kategorijah sta zmagala:

Najboljši film: Two Best F(r)iends (2018)

Najboljši slab film: House of the Dead (2003)