PO POTEH FRANCOSKE KNJIŽEVNOSTI: FRANCOSKI LITERARNI KROŽEK: Victor Hugo: Les misérables, Knjižnica Šiška, 24. februar ob 17.30h

Po prestani zaporni kazni zaradi ukradenega kruha trmasti Jean spozna delavko in prostitutko Fantino, ki ima duševne težave. Obljubi ji, da bo poskrbel za njeno hči Cosette, slednja pa se zaljubi v revolucionarja Mariusa. Kmalu v Parizu izbruhne francoska revolucija, Jean pa se sooči še s svojim večnim nasprotnikom, inšpektorjem Javertom.  Zgodba je umeščena v čas pariške vstaje, zgodovinski kontekst s prve polovice 19. stoletja, ki kroji tudi usode ljudi, večinoma tragične.

Zaželene so predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com

Med oktobrom 2019 in junijem 2020 v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana (Enota Šiška) poteka francoski literarni krožek, kjer se enkrat na mesec pogovarjamo o enem izmed romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev.

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete leposlovje.

Prihajajoča srečanja:

  • Ponedeljek, 30. 3. 2019 En finir avec Eddy Bellegueule (Edouard Louis)
  • Ponedeljek, 20. 4. 2019 Frère d’âme (David Diop)
  • Ponedeljek, 25. 5. 2019 Les désorientés (Amin Maalouf)
  • Ponedeljek, 29. 6. 2019 Ce que le jour doit à la nuit (Yasmina Khadra)

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirata KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.