Januarsko predavanje v Knjižnici Šiška z Blažem Škerjancem!

Vljudno vabljeni na šesto iz serije šestih predavanj, ki potekajo v okviru projekta 

Aktivna sedanjost je prihodnost!:

Ponedeljek 13. 1. 2014, ob 18.15, v Knjižnici Šiška

Blaž Škerjanec:  Politizacija interneta

V predavanju iz cikla »Aktivna sedanjost je prihodnost!« se bomo
lotili pojma interneta kot politiziranega prostora. Natančneje, odprli bomo prostor diskrepance, ki se pojavlja med uporabo socialnih omrežij (na primeru Facebooka)
in aktivističnimi pristopi uporabe interneta (kolektiv Anonymous in odprta koda). Prek kritične obravnave obeh pristopov bomo odprli pereča vprašanja vidljivosti, varnosti in zlorabe osebnih podatkov (tako s strani države kot zasebnih akterjev trga) na internetu.

 

Blaž Škerjanec je trenutno brezposeln magister politologije. Trenutno se ukvarja predvsem s pisanjem znanstvenih člankov za Časopis za kritiko znanosti ter Teorijo in prakso. Ukvarja se s področji družbenih gibanj, upora, subverzije ter politično apropriacijo novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Projekt Aktivna sedanjost je prihodnost! se izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva Anarhiv (Škratova Čitalnica), v sodelovanju s Knjižnico Šiška, ki tudi finančno podpira predavanja. Poleg Knjižnice Šiška projekt finančno podpira tudi organizacija Univerze v Ljubljani ŠOU, izvajamo pa ga tudi s pomočjo YHD – Društva za teorijo hendikepa.