Škratove zvočne delavnice: koncert kje so roke, pistol mustang?, četrtek, 5. maj 2022 ob 20h, TrainStation SubArt

Na koncertu v kranjskem klubu Trainstation SubArt se je zbralo okoli 30 obiskovalcev. Pistol Mustang je predstavil material s svojih prvih dveh plošč – gre za sodobno kantavtorsko godbo nekonvencionalno zastavljenega miljeja – odigral pa je tudi eno povsem novo kompozicijo in priredbo v čast enega najproduktivnejših članov ŠOP Records Morverna. 

Dvojec kje so roke se je za to priložnost razširil v trio, saj se je postavnima stebroma na vokalu pridružila še Chibi Monster. Večer je izzvenel v njihovi medigri plesa, nojza in referenčne, rahlo pikre in politično nekorektne treš estetike.

ŠOP ponosno predstavlja vseslovensko turnejo Šupak Okol Prsta II, na kateri se bosta s klasično šopovsko dihotomijo poigrala kantavtor in kitarski virtuoz Pistol Mustang ter enfant terribla domače terasne dromlje kje so roke.


pistol mustang

Songvrajterski projekt lika, ki ubira strune v takorekoč vseh indie bendih domače grude. Najdemo ga v Long Dumb Voices, Morvern, Rush to Relax, Ujma in morda še kje, na odrih pa je, čeprav gre za mladca, že stari rutiner. V solo izvedbi ima za sabo že tri kritično čislane izdelke “late night music”, “svež ep” in “live at ŠOP bday bootleg”, menda pa kuha tudi že kaj čisto frišnega za predstavitev na vseslovenski turneji.
https://sop-records.org/?page_id=3365

kje so roke

Duet kje so roke (včasih znana tudi kot kje so roge ali kje so rolade) imata za sabo že 8 dromljajočih se albumov, za koncerte pa se praviloma odločata glede na kvaliteto razgleda s terase prizorišča. Gre namreč za terasa bend v vseh pogledih, imata izgled, imata sint, imata kitaro, imata efekte, vzorčita vsem ljube kose, njuno legendo pa zaokroža nastop na terasi pri zavetišču pod Špičkom v osrčju Alp, ki ga sedaj končno lahko tudi pogledate na jutubu.
https://sop-records.org/?page_id=2068