POROČILO S PRVEGA SREČANJA 6. EDICIJE FRANCOSKEGA LITERARNEGA KROŽKA

V ponedeljek, 17. 10., smo z novelo La peur Guy de Maupassanta otvorili že kar šesto sezono Francoskega literarnega krožka. Preko igre smo družno sestavili njegovo biografijo, ponovno prebrali novelo in se pogovarjali tako o pisateljevem spretnem ustvarjanju srhljive atmosfere kot tudi o tem, kaj nam strah sploh predstavlja.

Prihodnjič se vidimo v ponedeljek, 21. 11., ob 17:30 v Knjižnici Šiška, ko bomo govorilio romanu Trois femmes puissantes Marie NDaye.

Se vidimo! 🙂

______

Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.


Obvezne predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com


Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirajo KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica), Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana.