ŠkratMobilov piknik: 15.5., 17.30

Klub Sot 24,5, Metelkova Mesto, 17.30, 15.5.2015

 Zvok troblje se približuje. Pomuzaš se in se vprašaš: »Nov ponudnik sladoleda?« Za trenutek se zazibaš v sanjarjenje …
Zdrzneš se, saj se je troblja umaknila glasnemu, a prijetnemu smehu. Ozreš se. Zagledaš lično vozilo – kombi. »Kaj pa je to«?

Draga prijateljica in dragi prijatelj. Pred tabo je ŠKRATMOBIL. 

Škratmobil  ni običajen kombi. Je mnogo, mnogo več. Je pravcati mali svet na kolesih, ki bo krožil po prelepi Beli krajini. V obliki delavnic, predavanj, svetovalnic, razstav in takšnih in drugačnih dogodkov bo obiskoval Semič, Črnomelj, Metliko, zapeljal pa se bo tudi v druge belokranjske kraje.

Kjerkoli bo Škratmobil postal, bo na široko odprl svoja vrata: otrokom, mladini, pa seveda vsem mladim po srcu. Vabil bo s sprehodi po novih svetovih ustvarjalnosti, znanja in umetnosti, ki se na prvi pogled morda zdijo daleč. A za Škratmobil in njegove obiskovalke ter obiskovalce ni nič predaleč. Škratmobil je motor dobre volje, ki se ne meni za tisočkilometrske razdalje. 

Bi rad pomagal(a), da bo motor dobre volje tekel še hitreje?

 Pridi na Škratmobilov piknik. Spoznaj Škratmobilove šoferke in šoferje ter mu z donacijami starega naolji motor dobre volje – da bo teklo še hitreje! 

Škratmobil se ti bo zahvalil z dobro družbo, glasbeno točko,  pa še kaj za pod zob ti bo pripravil. 

Škratmobil bi bil še posebno vesel tvojih starih kosov mobilnega kamping pohištva, ki sameva v tvoji kleti. Razveselili se bomo tudi tvojih igrač, ki jih ne potrebuješ več, nekomu pa bodo polepšale dan. V pomoč pri brskanju prilagamo seznam potrebščin, ki jih Škratmobil potrebuje:

 

2 zložljivi kamping mizi

5 zložljivih kamping stolov

5 družabnih iger

5 dek

2 senčnika

5 otroških slikanic

5 mladinskih romanov

otroške igrače: lego kocke, puzzle, žoga, GUMITVIST

plinski kamping gorilnik

plastelin

3 pobarvanke

5 sedalnih blazinic (zadostujejo tiste za kuhinjske stole)

Izvajalec Škratmobila je Kulturno umetniško društvo Anarhiv. Projekt je finančno podprl Norveški in EGP finančni mehanizem – mali projekti. Projekt se izvaja v sodelovanju s partnerji Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo, Izobraževalni center za zdravo življenje Educor, Javni zavod Kulturni center Semič, Knjižnica Črnomelj in Kulturno umetniško društvo Plac. Za donacijo prostora KLUB SOT 24, 5 se zahvaljujemo YHD – Društvu za teorijo in kulturo hendikepa!

vsiZaVabilo

»Podprto s sredstvi finančnega mehanizma EGP 2009-2014«.