POROČILO Z 18. ANTIFA FESTA

V petek 19. 4. 2019 je potekal že 18. ANTIFA FEST, na katerem so se predstavila neodvisna društva in posamezniki, ki ustvarjajo in delujejo na Metelkovi oziroma na širšem območju Ljubljane.

Osrednji dogodek Antifa festa je bila petkovska alternativna tržnica s stojnicami okusne veganske kulinarike, alternativne literature, ročnimi izdelki in pridelki iz domače kmetije. Sočasno so potekala tudi predavanja, ki so se odvijala vse do večernega glasbenega programa.

KUD Anarhiv je ob tej priložnosti predstavil svoje osrednje čitalniško delovanje in posamezne projekte programa Škratova Čitalnica. Mimoidoči in zainteresirani so se lahko ustavili ob naši stojnici, obogateni s čitalniško literaturo, prelistali knjige, se brezplačno včlanili v Škratovo Biblioteko in postali naši polnopravni člani. Podarili smo tudi nekatere knjige iz področja feminizma in sociologije ter spletli poznanstva s sorodnimi društvi in posamezniki.

Organizatorju dogodka Jalla Jalla AKC Metelkova se zahvaljujemo za vabilo k sodelovanju. Tudi v prihodnje se bomo na tovrstnih dogodkih z veseljem udejstvovali.