Škratovska virtualna spominska galerija in dnevnik

Izdelki brezplačnih delavnic v okviru medgeneracijskega projekta Dežela škratkov so končani, niso pa se končali prelepi vtisi, dobra volja, pisana doživetja, predvsem pa spomini, ki so z vsakim dnem bolj živi.

Škratki smo med krompirjevi počitnicami prek jeseni kot osrednje teme spoznavali pravice živali, se pogovarjali o pomenu reciklaže in trajnostnem razvoju, ne nazadanje pa smo posredno spregovorili tudi o odnosu med človekom in živaljo, ki ga, kot vemo po Agambenu ne gre razumeti dobesedno, temveč kot izraz širše družbeno-politične konfiguracije.

No, z otroki različnih starosti se sicer nismo zapletali v razpravljanje o filozofskih problemih, smo pa, poleg izdelovanja izdelkov, tudi zaplesali in se ob glasbeni spremljavi kljunaste flavte naučili kar nekaj Bitenčevih pesmic.

Po koncu vsakega dne smo skupaj pripravili še zdravo malico iz bio izdelkov, ki nam jih je prijazno doniralo podjetje Mercator d.d.

Ker smo serialne medgeneracijske delavnice Dežele škratkov zasnovali kot cikel, pri čemer smo dve delavnici izvedli že med poletjem, se bomo, dragi otroci in starši, srečali še enkrat. Če smo v vročih poletnih mesecih govorili o poletju in o samopreskrbi, jeseni pa o izjemni dragocenosti mame narave, bomo v zadnjih decembrskih dneh ob izdelavi božično-novoletnih čestitk spregovorili o zimi.

Vabljeni, da se nam pridružite tudi decembra, do našega novega srečanja pa si spodaj lahko ogledate nekaj utrinkov s krompirjevih delavnic:

 

Dragi otroci in starši, preostale fotografije si boste lahko ogledali na prav posebni spletni strani projekta, in sicer na strani http://kudanarhiv.org/skratki/. Naj ob tem izkoristimo še priložnost za zahvalo našima prostovoljkama in prostovoljcem: Mojci in Zrni, Tomažu, Anžetu in Titu.

Projekt, ki ga izvajamo skupaj z MSUM, so finančno podprli ŠOU, Mol-Urad za mladino in Mercator d.d. (donacije bio izdelkov).