Razpisujemo javni natečaj za najboljši esej v treh kategorijah! Vabljeni k sodelovanju!

Škratov natečaj 2013

Kdo smo, kje smo, kam gremo?

Kulturno umetniško društvo Anarhiv razpisuje javni natečaj za najboljši esej v treh kategorijah: v kategoriji za najboljši dijaški esej, v kategoriji za najboljši študentski esej in v kategoriji »v«. S slednjo želimo opozoriti na vse večjo skupino prekariziranih mladih, ki so bodisi zaključili šolanje, a ne najdejo zaposlitve bodisi mladih, ki se morajo zadovoljiti s slabo plačanimi prekariziranimi deli brez vsakršnih socialnih pravic.

Z natečajem želimo odpreti javno debato o prihodnosti slovenske družbe glede na širše dogajanje v evropskem oziroma globalnem prostoru, toda s prav posebnim poudarkom na mestu in vlogi mladih v slovenski družbi.

Nekaj iztočnic za pisanje esejev:

–         kaj so po vašem ključni problemi slovenske družbe,

–         kako vidite svoje mesto, vlogo in predvsem prihodnost v slovenski družbi,

–         v kakšni družbi si želite živeti in

–         kako bi to dosegli…

Najboljši eseji (vse tri kategorije bodo ocenjevane ločeno) bodo nagrajeni s knjižnimi nagradami iz Škratove knjižne zbirke, Založb Litera, Modrijan in Svet knjige ter s publikacijami Društva za širjenje filmske kulture KINO!

Eseji bodo objavljeni na spletni strani društva KUD Anarhiv (kudanarhiv.org) ter v posebni zloženki, ki jo bomo pripravili v okviru projektnih platform »Aktivna sedanjost je prihodnost!« in »Škratova Čitalnica«.

Avtorici oziroma avtorju NAJBOLJŠEGA ESEJA v posamezni kategoriji bomo v okviru zmožnosti društva ponudili možnost realizacije poslanih idej in predlogov, hkrati pa omogočili skupno delovno srečanje, na katerem bomo formulirali manifest mladih za slovensko družbo 21. stoletja.

Navodila za pisanje:

–         pisava Times New Roman, velikost 12

–         naslov eseja

–         kontaktni podatki (ime in priimek, email naslov, telefonska številka)

–         1.5. razmik med vrsticami

–         besedilo naj bo dolgo do 5 strani

–         rok oddaje 15.12.2013 (velja žig)

Vaše eseje pošljete na email naslov skratovacital(at)gmail.com, pri čemer v »zadevo« napišete tekmovalno kategorijo. Eseje pošljete tudi na spodnji naslov, s pripisom kategorije.

Kulturno umetniško društvo Anarhiv

Metelkova 6

1000 Ljubljana

http://kudanarhiv.org/

Škratov natečaj 2013 organizira Kulturno umetniško društvo Anarhiv. Natečaj se bo odvijal v okviru projektov »Škratova Čitalnica« in »Aktivna sedanjost je prihodnost!«. Finančno projekta podpirata Študentska organizacija v Ljubljani ŠOU in Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino. Projekta podpirata tudi YHD in KUD Mreža, za knjižne nagrade so poskrbeli Založba Litera, Založba Modrijan, Svet knjige in Društvo za razvoj filmske kulture KINO!