Aktivno naprej, z Aktivno sedanjostjo!

Po vročih poletnih dneh, no mesecih, smo včeraj z dobro obiskanim predavanjem Ane Jereb odprli pestro jesensko dogajanje, ki bo polno dogodkov in najrazličnejših aktivnosti! Tako bomo že čez dva tedna, v sodelovanju s Knjižnico Šiška, organizirali novo predavanje v okviru projekta Aktivna sedanjost je prihodnost. Tokrat se nam bo predstavil Primož Medved, s predavanjem Trajnostne soseske: primer Vauban (Freiburg, Nemčija).

 V jesenskih dneh bomo prav tako nadaljevali s pisanimi otroškimi delavnicami, Deželo škratkov in bralnimi krožki, za vas pa smo pripravili še eno prav posebno presenečenje, ki naj zaenkrat ostane še skrivnost…

Preden pa vas povabimo na Primoževo predavanje, smo vas dolžni še obvestiti, da bomo posnetek predavanja Ane Jereb ter njena izhodišča predavanja objavili proti koncu tedna!

Sicer pa se vidimo, bodisi v naši knjižnici, Škratovi Čitalnici, odprti med torkom in petkom, med 15h in 19h, ter seveda na drugem predavanju v okviru projektne platforme Aktivna sedanjost je prihodnost, ki se bo zgodilo 30.9, ob 18.15h, v Knjižnici Šiška!

Predavanje se bo osredotočalo na definicijo avtonomne trajnostne soseske, na razlago  trajnostnih elementov, ki jo sestavljajo in predstavitvi dobrih praks trajnostnih sosesk. S predstavitvijo se bo želelo pokazati alternativni način skupnosti, oz. načina življenja, drugačen način urbanizma in dojemanja lokalnega bivalnega okolja znotraj mest. Na koncu bo predstavljen primer uspešne trajnostne soseske – Vauban (Freiburg), ki bo odpiral tudi iztočnice za možno implementacijo podobne trajnostne soseske v Sloveniji.

Primož Medved je podiplomski študent na interdisciplinarnem doktorskem študiju na UN v Ljubljani, magister mednarodnih odnosov.

Več o soseski Vauban si lahko preberete tukaj. 

Projekt Aktivna sedanjost je prihodnost! se izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva Anarhiv (Škratova Čitalnica), v sodelovanju s Knjižnico Šiška, ki tudi finančno podpira predavanja. Poleg Knjižnice Šiška projekt finančno podpira tudi organizacija Univerze v Ljubljani ŠOU, izvajamo pa ga tudi s pomočjo YHD – Društva za teorijo.