Refrešni znanje nemščine malo drugače: Meje mojega jezika so meje mojega sveta?

Zares smo veseli, da vam bomo lahko v letošnjem letu ponudili edinstven krožek nemškega jezika, ki ga bo vodila Mojca Kirbiš, učiteljica nemščine in literarna komparativistka. Nemški bralni krožek z več kot pomenljivim naslovom “Meje mojega jezika so meje mojega sveta?” organiziramo v sodelovanju s Knjižnico Šiška, pred uradnim pričetkom pa vas vabimo, da se o edinstvenosti krožka prepričate še sami, 12.9., ob 17h, na Škratovem vrtu na Metelkovi (v primeru slabega vremena se dobimo v Škratovi Čitalnici, na Kersnikovi ulici v Ljubljani, kjer je oddelek za odrasle).

Pridite in refrešnite znanje nemškega jezika na čist hud način – in to celo BREZPLAČNO!

Meje mojega jezika so meje mojega sveta?

Nov, edinstven, aktualen, brezplačen nemški bralni krožek v vaši najljubši knjižnici!

Od začetka oktobra do konca decembra 2014 se bo v prostorih Knjižnice Šiška enkrat tedensko odvijal nemški bralni krožek, z naslovom Meje mojega jezika so meje mojega sveta?

Krožek je primarno namenjen mladim od 19. do 29. let (vabljeni ste seveda tudi starejši) s solidnim predznanjem (zaželena je vsaj srednja stopnja B1), ki bi želeli na kakovosten, predvsem pa interaktiven način osvežiti in poglobiti svoje besedišče in konverzacijo v nemškem jeziku.

Na krožku bomo na podlagi prebranih krajših tekstov – zanimivih krajših odlomkov iz sodobne nemške literature ali daljših aktualnih člankov, ki se tičejo pomembnih družbenih vprašanj – odpirali debato v tujem jeziku oziroma izvajali konverzacijske aktivnosti, ogledali pa si bomo tudi dva nemška filma.

Da se bo jezikovno znanje kar najbolj usidralo, je pričakovana aktivna udeležba.

KDAJ: vsak petek od 3.10. do 19.12.2014 od 17:00-18:30

KJE: Knjižnica Šiška

ŠTEVILO PROSTIH MEST: 8-12

UDELEŽBA: VSTOP PROST

PRIJAVE in INFORMACIJE: mojcakirbis@yahoo.de (do 20. septembra)

Krožek bo vodila Mojca Kirbiš, učiteljica nemščine in literarna komparativistka.

Projekt nemški bralni krožek Meje mojega jezika so meje mojega sveta? se izvaja v okviru Kulturno umetniškega društva Anarhiv v sodelovanju s Knjižnico Šiška in Zavodom Vizo. Projekt finančno podpirajo MOL – Urad za mladino in ŠOU v Ljubljani, za tehnično in infrastrukturno podporo pa bosta poskrbela tudi KUD Mreža in YHD.